Schade expertise

Een schade expertise gebeurt na een aanrijding om direct inzicht van de schade te krijgen. Bij kleine schades (blikschade) kunnen we dit voor je begroten. Gaat het om een grote schade, dan moet er een schade-expert langskomen om de schade te taxeren. Vaak zijn deze kosten te verhalen evenals de stallingskosten en/of de gemaakte kosten van ons.

Schade Expertise
De schade-expert is volledig onafhankelijk en kan worden ingeschakeld door jouw eigen verzekering of door de verzekering van de tegenpartij. Als de tegenpartij de schade expertise laat uitvoeren, dan kan het voorkomen dat je het daar niet mee eens zal zijn. De meegenomen extra’s accessoires die een waarde toevoeging hebben en daarbij de genomen dagwaarde van de auto. De genoemde reparatie kan ook in naar jouw mening anders zijn of zijn onderhoudskosten niet meegerekend wat de waarde van uw auto laat stijgen. In dat geval is het belangrijk dat je niks tekent of nergens mee instemt. Vaak vindt een contra-expertise dan de uitkomst.

Contra-Expertise
Zoals de naam al verklapt zorgt deze vorm van schade-expertise van een ‘tegen-expertise’. Indien je het niet eens bent met de eerste expert, zorg dan dat je zo snel mogelijk deze contra-expertise inschakelt en een tweede rapport laat opstellen. Bij deze schade expertise is een tweede schade expert nodig die ook op een onafhankelijk basis een dagwaarde bepaald.

Let bij deze contra-expertise wel op dat de verzekering deze kosten dekt. Neem van te voren contact op met de verzekering om hier zeker van te zijn. Mits je in je gelijke wordt gesteld dan worden deze kosten –net zoals de andere gemaakte kosten en de reparatie– vergoed.

Bijkomende kosten

  • Stallingskosten (opslaan van de auto)
  • Sleepkosten
  • Schade expertise (en eventueel contra-expertise)